Mest realistiska rättssaldramorna enligt advokater

Jag älskar verkligen filmer och serier som ni vet om ni har följt den här bloggen, men jag är också väldigt intresserad av lagen. Ditt favoriträttssaldrama kan vara väldigt underhållande från inledande scen till slutkrediter – men hur realistiskt är det? Låt oss ta reda på det. Hollywood försummar ofta noggrannhet till förmån för spänning.

Vissa rättssaldraman lyckas dock få det ganska nära, vilket ger bra underhållning medan de inte strider för långt från sanningen. Här är de mest realistiska, enligt de som känner till den rättsliga världen inifrån och ut.

My Cousin Vinny

1992-filmklassikern ”My Cousin Vinny”, med Joe Pesci i huvudrollen som den naturligt talangfulla advokaten Vinny Gambino, står högt på listan över de mest realistiska rättsalssdramorna för advokat Joseph P. McClelland, III.

”Författarna konsulterade med National Institute of Trial Advocacy (NITA) för att skapa domstolsdialogen,” säger McClelland.

Faktum är att ”My Cousin Vinny” anses vara så exakt när man skildrar amerikansk rättspraxis att det visas i lagskolor som en instruktionsvideo. Eftersom Vinny behöver så mycket vägledning, måste andra karaktärer förklara grundläggande juridiska begrepp för honom som skulle bli glansiga i andra filmer.

Suits

Detta är en av mina personliga favoritserier någonsin.

Även i denna betygsätter också McClelland domstolsscenerna ganska högt. Serien sändes först på USA Network 2011. Utspelas på en fiktiv advokatbyrå i New York City och följer den begåvade Mike Ross (Patrick J. Adams), som är anställd som advokatfullmäktigare för Harvey Specter (Gabriel Macht) trots att han aldrig gått ut lagskolan.

”Karaktärerna tycker inte specifikt om domstolen eftersom de inte kan agera och göra oetiska saker”, säger McClelland. ”När advokaten är begränsad till att agera ordentligt är de scenerna realistiska. Domare hatar drama från advokater. Som en generell tumregel är alla de tråkiga scenerna från någon provfilm eller TV-serie realistiska. Dessutom, när din favorit, spit-fire advokat förlorar inför en domare, är den scenen äkta! ”

Better Call Saul

För advokat Alex Freeburg från Freeburg Law, LLC i Jackson, Wyoming, den första säsongen av ”Better Call Saul”, fångar spin-off prequel till ”Breaking Bad” perfekt en speciell aspekt av en advokats liv: livets rörelse.

”Många advokater är solo- och små firma advokater,” säger Freeburg. ”Vi går med i yrket av rätt skäl: att hjälpa människor. Det betyder att vi går mot stora organisationer som kan begrava oss i pappersarbete. Vårt hjärta och vår fickbok är i konflikt. Den första säsongen av ”Better Call Saul” fångar den konflikten mellan en advokats önskan att hjälpa människor och gränserna och verkligheten i att driva ett litet företag. Det är också ondskapsfullt roligt för en advokat – det finns gott om ”skämt” för personer med laglig utbildning att uppskatta. ”

Freeburgs favoritavsnitt är det där Jimmy gömmer sig i badrummet på vårdhemmet och skriver ett bevaringsbrev till vårdhemmet för att hindra dem från att förstöra register.

”Om det inte har hänt i verkligheten, borde det!”

Det var allt för den här listan, hoppas att ni gillade den och kom gärna tillbaka och läs flera likande texter om ni är intresserade!