Mina favoritavsnitt från Black Mirror

Jag verkligen älskar Black Mirror serien, det är absolut en av mina favoritserier någonsin! Hur den har en sån mörk och otäck känsla över sig och hur bra den är på att bygga upp en framtida värld är samtidigt som skådespelarna alltid är toppklass är helt otroligt. Därför tänkte jag i denna text dela med mig av mina favoritavsnitt från Black Mirror, låt oss börja direkt!

White Christmas

White Christmas är den första men inte nödvändigtvis den jag tycker är allra bäst, Trots all framgång är en av de bästa sakerna med Black Mirror dess förmåga att kasta relativt okända personer i huvudrollerna. Du kommer att se många ansikten du känner igen, men det är osannolikt att du känner till många namn. Ta istället Jon Hamm som exempel. Ett fan av showen från början, Hamm ville gratulera Charlie Brooker personligen. Som ett resultat av mötet kastades Hamm in i huvudrollen för showens första (och enda) julspecial. Enkelt uttryckt är Hamm för berömd för Black Mirror. Som ett resultat känns det osammanhängande och genomskinligt. Den lysande slutliga plot vridning kommer helt enkelt för sent. Trots dessa brister är White Christmas ett fantastiskt avsnitt enligt mig!

Nosedive

Nästa är ett stort hopp upp för mig i hur mycket jag gillar den, i en av de bästa Black Mirror-föreställningarna spelar Bryce Dallas Howard Lacie – en ung kvinna som är besatt av sitt betyg i en värld som får poäng av fem för varje interaktion. Beläget i en ytlig amerikansk förort fylld med otrevliga pastellfärger, även om de faktiskt skjutits i Kapstaden, är ’Nosedive’ ett stort motslag till Black Mirror naysayers som betraktar showen som för dyster eller deprimerande. Black Mirror-avsnitt är ofta riff på en viss genre och det här är Brookers snurr på en roadtrip-film, eftersom Lacies spiral formning skickar henne på en olyckad resa över Amerika och ser hennes korsvägar med den utmärkta Cherry Jones. Den näst sista scenen – medan den är lite förutsägbar – är en av de roligaste avsluten i hela serien.

USS Callister

Den sista på min lista är riktigt obehaglig men fantastiskt bra, Black Mirror är ofta på sitt bästa när det gäller att skrämmer dig med tankeväckande demonstrationer av teknik som körs amok, men ’USS Callister’ är mer baserad i den verkliga världen än dess sci-fi-inställning antyder. Ja, antagonisten Robert Daly skapar en virtuell värld där han fängslar och missbrukar avatarer av kollegor som han anser ha förolämpat honom, men mest är han en annan arg ung man som tar sina klagomål till ett virtuellt rum eftersom han inte kan konfrontera dem i den verkliga världen. Den lysande Star Trek-inspirerade bakgrunden ger historien en större skala, men Daly och hans affärspartner James Walton framställer två sidor av giftig maskulinitet och dess nedbrytande resultat. Den ”USS Callister” berättar den berättelsen på ett sjukligt roligt, ofta skrämmande sätt ,förseglar den som en av Black Mirrors bästa.

Det var mina favoritavsnitt av Black Mirror, tycker ni att jag glömde någon som borde varit med? Dela gärna med er av era också! Ni kan se alla avsnitten på Netflix.com